Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-512-57762267
Е-маил: робин@леадсаил.цн
Адреса: НО.1288, Цхенгбеи средњи пут, Кунсхан, Сузхоу, Јиангсу, Кина
Dom > Exhibition > Sadržaj
Разматрања о избору тро-координатне мјерне машине
Nov 06, 2017

Генерално, избор три координатне мерне машине углавном се бави следећим аспектима:

1. Опсег мерења ЦММ. Ово је примарни фактор у одабиру ЦММ-а. Када планирамо купити три координатне мерне опреме, прво морамо да схватимо периферне димензије измерених производа, према величини да одредимо одговарајуће спецификације три координатне опреме. На пример, при избору моста ЦММ, цена опреме и распона греде је пропорционална величини дужине правца цене, не утиче, тако да можемо само задовољити обим мјерења, не морају да траже велики број непотребних, ако је мерење радног предмета потребно У овом тренутку, избор ЦММ-а за стављање читавог предмета на столу, али и узимање у обзир тежине производа, не може премашују обим оптерећења ЦММ-а.

2. Тачност мјерења. ЦММ је мјерни инструмент за детекцију геометријске димензије и грешке у положају обрађеног предмета, који задовољава захтјеве тачности. Када је ЦММ одабран, уопштено се може упоредити са тачношћу мјерења мереног радног предмета и неизвјесношћу мјерења која је дата од мјерне машине да би се видело да ли тачност мјерне машине задовољава захтјеве. Прецизно поравнање није једноставан процес поређења. У техничкој спецификацији мерне машине обично се дају две формуле несигурности и поновљена тачност мјерења дужине једне осовине и мјерење дужине простора. Мерење несигурности мерених параметара треба ограничити до одређене мере када се мјерење врши конкретно.

3. Образац сонде. Од радног облика сонде до тачности резултата мерења, актуелне најчешће коришћене сонде су сонде активиране контактом, сонде за скенирање типа контакта и бесконтактне оптичке сонде. Изабрати форму сонде Према захтеву за мерењем, брзином мерења и фреквенцијом мерења при избору сонде за опрему.

4. Љежер са луком. Управљач за решетке је датум читања тро-координатне мјерне машине, чиме се захтијева да коефицијент топлотног ширења буде што је могуће нижи како би се осигурала тачност читања. Сада је истраживање и развој владара за решетке такође смањење коефицијента топлотне експанзије. Мерна машина је подељена у две категорије: ручно (или моторизовано) и ЦНЦ (аутоматско управљање) према степену аутоматизације. Селекција треба да се заснива на величини теста објекта, аутоматизацији, техничком нивоу оператора и величини инвестиције. Наравно, прецизност ЦНЦ мерне машине је велика, брзина мерења је брза, али време припреме пре мерења је релативно дуго, технички захтев је релативно висок, а инвестиција у фонд је релативно велика.


Par: Шта је гранит

Sledeći: Основне информације о граниту