Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-512-57762267
Е-маил: робин@леадсаил.цн
Адреса: НО.1288, Цхенгбеи средњи пут, Кунсхан, Сузхоу, Јиангсу, Кина
Dom > Exhibition > Sadržaj
Морфолошке карактеристике гранита
Nov 06, 2017

Иако је гранит добар материјал за изградњу, неке области гранита ће преплавити радон, природни радиоактивни гас. Радон узрокује рак плућа, а 13% угрожених карцинома плућа у Хонг Конгу узроковане су концентрацијом радона.

Крупне или средње зрнасте интрузивне стене, богате кварцама и фелдспарима, најчешће су плутоничне у Земљини кори и хладјене су маглом дубоко у Земљиној кори. Гранит је некада важна индустрија, јер се може користити као камен за поплочавање и грађевински камен. Гранит се може производити у насипима или стеновитим слојевима, а више представника неравномерне стене масе са великим променама у размери. Главне компоненте су фелдспар, плагиоклаза и алкални фелдспар обично богати, релативна обиљежја ове две постају основа гранитне класификације. У већини гранита, однос двију врста фелдспара овде је мањи од 1/2.

Ова категорија има највише гранита у источној, централној и југозападној Сједињеним Америчким Државама, југозападној Енглеској, Балтичком земаљском штиту, западу и централној Француској, Шпанији и многим другим областима. Плагиоклаза је много гранитнија од алкалног фелдспара, а често је у неким деловима западних Сједињених Држава. Много више алкалних фелдспар него плагиоклаза производи се у Новој Енглеској, на многим локацијама у регији Енглеске и Норвешке у Ослу, али су мање стене које су широко развијене у северном делу Нигерије. Мање од 20% кварца у стени се не назива гранит, а максимални садржај тамних минерала (гвожђе-магнезијум минерали) је око 20% (по запремини). Мање важни минерали у граниту су мусцовите, биотит, амфиболе или ретки гвожђе оливине. Биотит се може производити у било којој врсти гранита и обично је доступан, иако на врло ниском нивоу. Амфиболе и диорит са натријумом (натријум глиттер, камен натријум жељезног камена, неонски камен) су карактеристични за алкални гранит. Ако ниједан од два типа фелдспара није много већи од другог, онда амфибол и други нису вероватно велики минерали, а тамни минерали обично су биотит или мусковит или обоје.


Par: Индустријски технички захтеви за гранит

Sledeći: Главне компоненте гранита