Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-512-57762267
Е-маил: робин@леадсаил.цн
Адреса: НО.1288, Цхенгбеи средњи пут, Кунсхан, Сузхоу, Јиангсу, Кина
Dom > Exhibition > Sadržaj
Техника селекције тро-координатног мерног апарата
Nov 06, 2017

Коришћење три координатна мјерила, треба лако бити у функцији, цијена и тачност одговарајућих три координатна мјерила за испуњавање специфичних захтјева за инспекцију уређаја, а не слепе одлуке. Основна основа за одабир тро-координатних мерних инструмената заснована је на броју објеката који се мјере, материјалу, величини толеранције и облику, локацији, величини и другим геометријским особинама, као што је одабир три координатне мерне машине, да би се обезбедила тачност мерења, с обзиром на специфично производно окружење, мјерење изводљивости и економичности процеса, тачност одабраних три координатна мерна уређаја или мерног инструмента мора бити компатибилна са захтјевима прецизности обраде измереног радног комада.

За апсолутна мерења потребно је да је мерни опсег ЦММ већи од величине мереног радног комада, али не превише. Не само економично и неповољно је мерење малих радних предмета са три координатна мерна инструмента са великим мерним опсегом, а тачност мерења је тешко гарантовати.

Избор три координатна мерна средства у компаративном мерењу за мерења поређења, опсег тро-координатног мерног уређаја мора бити већи од вредности толеранције измерених параметара.

Приликом мерења грешке у облику, мјерна глава три координатна мерна инструмента требала би бити узвраћање кретања, па се узима у обзир утјецај повратне грешке. Када је тачност радног предмета висока, треба изабрати три прецизна три координатна мјерна уређаја са високом осјетљивошћу и малом грешком повратка. За танке, меке, лако деформиране радне предмете, сила мерења би требало одабрати помоћу малих три координатна мерења.

За грубе површине, покушајте да не користите софистициране тро-координате мерне инструменте за мерење.


Par: Функција производње ЦММ-а

Sledeći: Шта је гранит