Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-512-57762267
Е-маил: робин@леадсаил.цн
Адреса: НО.1288, Цхенгбеи средњи пут, Кунсхан, Сузхоу, Јиангсу, Кина
Dom > News > Sadržaj
Модел зрелости
Nov 06, 2017

Модел зрелости способности (модели зрелости способности, енглеска скраћеница за ЦММ) је развојни модел. Истраживачи на Универзитету Царнегие Меллон прикупили су податке из извођача радова Министарства одбране САД-а и проучили су то и предложили ЦММ. Министарство одбране САД-а финансирало је студију. Царнегие Меллон основао је Институт за софтверски инжењеринг (СЕИ) заснован на моделу. Циљ ЦММ-а је побољшање постојећег процеса развоја софтвера и других процеса.

То је опис сваке развојне фазе у пракси софтверске организације за дефинисање, имплементацију, мерење, контролу и унапређење његових софтверских процеса. Срж ЦММ-а сматра развој софтвера као процес и прати и проучава процес развоја софтвера и одржавања у складу са овим принципом.

ЦММ је метод за процену могућности уговарања софтвера за побољшање квалитета софтвера, фокусирање на управљање процесом развоја софтвера и побољшање и процјену инжењерских способности. Подијељен је на пет нивоа: први ниво, други ниво понавља, три је дефинисан ниво, четири нивоа је ниво управљања, а пет нивоа је ниво оптимизације.

Претпоставка је: све док се фокус на континуираним напорима за успостављање ефикасне инфраструктуре процесног софтвера, континуиране праксе управљања и побољшања процеса, можете превазићи потешкоће у производњи софтвера.